Pasta Marinara

20-09-2018

4 personen - 30 min - 307 kcal/pp

Ingrediënten:

  • 300g pastaschelpen
  • 4 soeplepels visfond
  • 200 g tomaten
  • 1 bakje kerstomaten
  • Peper en zout
  • 2 teentjes knoflook
  • 12 gamba's (gepeld)
  • 200 g venusschelpen
  • 2 takjes peterselie

Bereiding:

  • Ontvel en ontpit de tomaten en snijd in blokjes. Halveer de kerstomaatjes.
  • Kook de pasta beetgaar en giet af. Meng de visfond, de tomatenblokjes en de kerstomaatjes.
  • Breng de pasta op smaak met peper en zout en houd warm.
  • Bak de geperste knoflook in wat olijfolie en voeg er de gamba's aan toe. Doe, als de gamba's bijna gaar zijn, de venusschelpen erbij en laat die gaar worden.
  • Schik de pasta op de borden en versier met de gamba's en de venusschelpjes. Garneer met peterselie.

TIP: Deze pasta kan verrijkt worden met andere schaal- of schelpdieren.